Zo, ik ben een beetje bijgekomen van het Sjoksfestival 2010. Een beetje angstig naar de lucht kijkend ariveerden we op de markt. Het was lekker druk voor de kaart- en muntverkoop. Eerst op het terras bij Bertus een paar biertjes om er in te komen. Tjonge wat een slappe bekertjes. Niet te stevig vastpakken, want dan knijp je ze leeg. Gelukkig was de inhoud natuurlijk ok.

Eerst bij Q5 in de tent gekeken. Vol! En een heerlijke sfeer. Iedereen deed mee en er werd letterlijk om het hardst gezongen. De semiprofessionele band wist het publiek goed te bespelen. Daarna D.J. Getz. Even meedeinen en dan gauw naar de tent bij de Aldi.

Erg benieuwd naar First Million. Na wat zoeken (je verwacht lawaai, mensen en muziek) in een rustige tent aangekomen. We waren zo'n beetje de enigen. Op de vraag hoe de band was werd er positief gereageerd, maar men was wat teleurgesteld over het bezoek. We lieten echter de stilte en de pauze niet op ons zitten en bestelden een paar kartonnetjes bier en wachtten af. Na enige tijd kwamen de jongens op.

En wat waren ze goed! In no-time stond ons clubje mee te doen en stroomde de tent helemaal vol. Het merendeel van de nummers die ze speelden zijn ver voor hun geboorte geschreven, maar dat zou je in de uitvoering niet zeggen. De zanger presenteerde de band zeer goed en zong geweldig. De leadgitarist speelde fantastisch en zong bijzonder zuiver de tweede stem in. De drummer was erg strak en veelzijdig. Ik hoop dat hij overweegt conservatorium slagwerk te volgen (misschien doet hij dat al). Het geheel werd goed aangevuld door de slaggitarist. Dit was echt genieten. Van de muziek, de sfeer en vooral van de band First Million.

Nasidderend van deze indrukken zijn we richting parkeerplaats gesjokst, waar de tenten van Stegers en De Driesprong stonden opgesteld. Na wat overleg voor de KGB Band gekozen. Duidelijk een band met wat meer ervaring. Ze speelden goed, maar op het moment dat wij er waren deed het publiek niet zo enthousiast mee als bij de vorige band. Wel stond iedereen duidelijk van de band, bier en gezelligheid te genieten. Echt de moeite.

Natuurlijk was het na dit bezoek alweer laat. Net als ieder jaar sloten we af bij Schiller. Alweer Santa Macairo Orkestar? Ze zijn wel erg goed, maar na een tijdje leek het alsof de muziek me wat teveel werd. Het kan natuurlijk ook het bier zijn geweest. De mensen die binnen stonden waren duidelijk wel aan het genieten van de muziek. Het kan dus aan mij hebben gelegen. Bij Schiller verwacht ik meer blues, funkĀ of soul. Gauw weer naar buiten. Het was ontzettend gezellig. Balancerend op de opstapjes van het terras zijn er nog een aantal biertjes genuttigd, werd met deze of gene gezeurd en een broodje shoarma genuttigd. Om half vier zijn we voldaan en uitgeput in bed gevallen.

Ik heb nu alweer zin in het twinstigste Sjoksfestival.


Met dank aan de sponsors:

logo Aalten logo Rabobank logo Triple A Networks logo Jos Tolkamp transport logo Navis Sport logo Brugman verhuur logo Niek Vriesen verhuur logo buro voor muziek logo Achterhoek Nieuws logo AFM logo AFMOntwerp, realisatie en eigendom van Foeke Zeilstra