No module Published on Offcanvas position
Stichting Sjoksevenementen

Het enige festival dat doorgaat

Sjoksfestival gaat LIVE op zaterdag 30 mei

Het Sjoksfestival van 2020 gaat – online - door!

In alle deelnemende kroegen spelen bands of treden Dj’s op, er komt een officiële timetable, een cameraploeg zal van kroeg naar kroeg ‘sjoksen’ om de kijkers te bedienen. Op sjoks.nl en de Facebookpagina van het Sjoksfestival zijn de LIVE stream uitzendingen te volgen.

“Dit is mogelijk door een super samenwerking met de organisatie van het Sjoksfestival, de deelnemende horeca; café Leuven, partycentrum ’t Noorden, SETZ huiskamer, oerkroeg Schiller en café restaurant Stegers, cameraman Joppe Roos, Sound Solution en Gilbert van Zolingen. We zijn erg trots dat we kunnen zeggen dat het Sjoksfestival het enige festival is dat dit jaar doorgaat!” Aan het woord is een zeer enthousiaste Wesley Hüning van partycentrum ’t Noorden. Ook Christiaan ter Haar van de stichting Sjoksevenementen is blij met de plannen. Hij legt uit: “We hebben met een paar man de koppen bij elkaar gestoken en zijn aan het brainstormen gegaan. Vanwege het coronavirus zijn alle grote evenementen afgelast. Liefhebbers van festivals moeten een heleboel missen. Wij willen op deze interactieve manier een positieve boost geven en al deze mensen een geweldige muzikale avond bieden! En we hopen op veel interactie!” De deelnemende horeca zetten allerlei leuke acties op. Wesley Hüning: “Kijkers kunnen bierpakketjes bestellen of een kaasplankje en hapjes bij de deelnemende horeca en intussen genieten van de show van lokale muzikanten en Dj’s. We zetten samen onze schouders eronder, samen zijn we sterk!”

De muziek zal divers zijn en passend bij de horeca waar het LIVE stream Sjoksfestival wordt gehouden. Gilbert van Zolingen gaat het muzikale programma samenstellen. “Bij SETZ huiskamer zal rockmuziek klinken, hier bij ’t Noorden zorgen we voor feestmuziek. Een DJ gaat een show verzorgen bij café Leuven en bij oerkroeg Schiller komt bluesmuziek op het programma te staan. Een akoestisch duo gaat optreden bij café restaurant Stegers. De Timetable komt zo snel mogelijk online op de Sjoks-social-media en er zal een flyer huis-aan-huis worden bezorgd met alle informatie over deze unieke happening”, vertelt Christiaan ter Haar.

Wesley Hüning vult aan: “Dit alles is alleen mogelijk door een fantastische samenwerking, we doen allemaal graag mee om de mensen thuis een superleuke muzikale avond te bezorgen! Het is super dat alle betrokkenen vrijwel pro deo meedoen. En het wordt wellicht het laatste lockdown-festival.” Gilbert van Zolingen, de samensteller van het muzikale programma geeft aan: “Er staan allemaal lokale muzikanten op de planken, de muziek is divers, voor jong en oud, modern en nostalgie, stevig en sfeervol. Op de timetable is te zien wanneer in welke kroeg wordt gespeeld. We beginnen op zaterdag 30 mei om 20.00 uur en rond 22.30 uur sluiten we af. We maken er met z’n allen een geweldig mooi online Sjoksfestival van!”