Voorverkoop Sjoksfestival begonnen

Door Karin Stronks

AALTEN – De voorverkoop van het Sjoksfestival is op vrijdag 23 februari begonnen. AladnaFM besteedde een uur lang aandacht aan het festival dat op zaterdag 26 mei wordt gehouden. De formule is bijna drie jaar geleden compleet gewijzigd, niet meer ‘sjoksen’ van kroeg naar kroeg, maar één groot gesloten festival in het Aaltense centrum. Het bleek een gouden greep. Het Sjoksfestival nieuwe stijl gaat het derde jaar in, en met succes. “Een uur na het officiële begin van de voorverkoop was al bijna één derde van de Early Bird tickets verkocht”, aldus een aangenaam verraste Christiaan ter Haar van de organisatie.

Christiaan ter Haar en Jordy Lammers, bestuursleden van de stichting Sjoksevenementen, werden bij AladnaFM geïnterviewd. Jordy Lammers vertelt desgewenst: “Ja, inderdaad is de 27ste editie in aantocht, de derde in het centrum van Aalten. Het ‘sjoksen’ van kroeg naar kroeg werd volgens ons wat ‘stoffig’, er kwamen niet veel jongeren op af.” Christiaan ter Haar vult aan: “Bij het zilveren jubileum hebben we alles omgegooid en één groot gesloten Sjoksfestival georganiseerd. Het was een groot succes dat vorig jaar werd geëvenaard. Dit jaar gaan we het kunstje weer uithalen, dit keer met een nogal gewaagd programma voor jong en oud, voor een divers publiek.”

Drie podia worden opgebouwd, op TripleA Networks DJ arena treden naast Partysquad, Bende van Ellende en Feestnation ook ‘Local Heroes’ op. Marco van Lochem en Benito Muller van AladnaFM spreken de jonge Aaltense Dj’s. Wim Rensink, alias DJ Wimpie, bijt het spits af op de Markt, later geeft hij een show op DJ arena. Hij grijnst: “Wat ik speel? Van alles! Gekkigheid! Muziek uit de jaren ’80 en ’90, foute hits!” Rik Dunnewold, alias Ardex, gaat voor wat hardere muziek. Samen met Daniël Swijtink, die draait onder de naam Sniper, vermaakt hij het publiek bij het Sjoksfestival met een mix van house en hardstyle. Rik zegt: “Het is te gek dat er zo’n festival in Aalten is, hier bereik je ook jongeren mee!” Het derde DJ duo dat een show verzorgt is Zero Tolerance. Rogier Hoekstra en Jesse van Zolingen draaien veelzijdig, naast hardstyle en hits ook moombahton. Jesse belooft: “We proberen iedereen te vermaken met onze show!”

Tijdens de uitzending komen ook Foeke Zeilstra, wijkagent Arjan van de Groep en opnieuw Christiaan ter Haar aan het woord. Foeke vertelt desgewenst: “Bijna 28 jaar geleden heb ik het ‘sjoksmannetje’ ontworpen, klopt! Later kwam daar de website en Facebook bij, we gaan met de tijd mee!” Christiaan ter Haar geeft aan: “Gezelligheid staat nog steeds voorop bij het Sjoksfestival. Ook voor veiligheid is veel aandacht.” Volgens wijkagent Arjan van de Groep zit dat wel goed. Hij glimlacht: “Wij hebben ons bureau midden in het feest, we kunnen als het moet snel handelen. Maar van de vorige twee edities heb ik erg genoten en heb veel kunnen netwerken, een goed teken!” Christiaan vult aan: “Er lopen ook acht beveiligers rond, we kunnen snel opschakelen als het moet. We gaan er van uit dat dat niet nodig is.”

Op Mainstage staan Edison winnaar Tino Martin en Q 5 New Style, op het derde podium, coverstage, treden Mannen van Oranje op. Marco van Lochem vraagt: “Is er een maximum aan het aantal bezoekers?” Christiaan ter Haar merkt op: “We hopen op 2500 bezoekers maar er is ruimte voor meer. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven! Nu, aan het eind van dit uurtje, zijn er al bijna één derde van de Early Bird kaarten verkocht, ook de dinerarrangementen beginnen al goed te lopen. Voor het diner kunnen gasten terecht bij Schiller, Stegers en Herberg d’Olde Marckt. Drankjes zijn hierbij voor eigen rekening.” De opbrengst van het Sjoksfestival gaat traditiegetrouw voor een groot deel naar De Hofnar Bovo, tientallen vrijwilligers van de volleybalclub helpen met allerlei hand- en spandiensten.


Met dank aan de sponsors:

logo Aalten logo Rabobank logo Triple A Networks logo Jos Tolkamp transport logo Navis Sport logo Brugman verhuur logo Niek Vriesen verhuur logo buro voor muziek logo Achterhoek Nieuws logo AFM logo AFM



Ontwerp, realisatie en eigendom van Foeke Zeilstra