No module Published on Offcanvas position
Stichting Sjoksevenementen

Sjoksfestival opnieuw in centrum Aalten

Voorverkoop begint 17 februari om 19.00 uur

AALTEN – Het 26e Sjoksfestival, gehouden op zaterdag 27 mei, krijgt dezelfde opzet dan de jubileumeditie van 2016. Het wordt één groot gesloten festival in het Aaltense centrum op de laatste zaterdag van mei. Vijf kroegbazen werken mee, het Sjoks-diner arrangement kan weer worden gereserveerd, dit jaar bij vier restaurants. De line-up is bekend, de voorverkoop gaat van start op vrijdag 17 februari. Sjoksfestival 2017 krijgt van AladnaFM in het programma Muziek Express een speciale uitzending waarin interviews met onder andere de politie en diverse acties worden gehouden zoals een verloting van gratis tickets.

Christiaan ter Haar van de Sjoksfestival organisatie legt uit: “We gaan weer voor één groot festival in het Aaltense centrum, vorig jaar was deze opzet een enorm succes. Ruim 2200 bezoekers beleefden een geweldige avond! Daarom hebben we ook dit jaar gekozen voor deze formule. We hebben de line-up inmiddels rond, de voorverkoop gaat op 17 februari van start om 19.00 uur. Vanaf dat moment kunnen de e-tickets worden besteld via Eventgoose. Snelle beslissers betalen € 12,50 euro voor een kaartje, reguliere tickets gaan voor € 16,50 euro van de hand. We zijn op die avond te gast bij AladnaFM met een uur vol leuke interviews en acties zoals een verloting van gratis tickets. Bovendien wordt de winnaar van de Facebook Like, Deel en Win actie bekend gemaakt.”

Voor de tweede keer zal het Sjoksfestival het Aaltense centrum veroveren. Twee grote podia met de topbands Grooveline en Beethoven Legends, op de ‘coverstage’ treedt Huphter op, de show van Q-Music The Party met het Foute Uur ontbreekt niet en dit jaar staat een dame op het podium: DJ Miss Faith. Grooveline tekent voor het complete plaatje, de energie dampt eraf met discokrakers en binnen- en buitenlandse hits van de jaren ’70 tot heden, ondersteund met een full-color Ledd Wall. Huphter staat op de Markt Coverstage, zij spelen onvervalste Rock Classics van onder meer AC/DC, Led Zeppelin en Pearl Jam. De vierkoppige formatie Beethoven Legends is naar Aalten gehaald, de doorgewinterde topmuzikanten staan garant voor een avond vol lekkere classics en de nieuwste hits, perfect gebracht in de geest van Beethoven. Dj Miss Faith heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de Dj-scène. Zij heeft het talent om één te worden met het publiek, ze voelt het feest en de mensen perfect aan en stemt haar set hier op af.

Alle ingrediënten van vorig jaar zorgen ook dit jaar voor een compleet avondje uit voor jong en oud! Culinaire liefhebbers kunnen genieten van een heerlijk drie-gangen-sjoksdiner, voor €32,50 euro. Lekker eten en aansluitend meteen het Sjoksfestivalterrein op. De drankjes zijn hierbij niet inbegrepen. “Dit jaar doen restaurant Stegers, Schiller, eetcafé Enjoy en herbergh ‘d Olde Marckt mee. Zij bieden een driegangen keuzemenu aan, vanaf 18.30 uur kunnen de gasten aanschuiven voor het Sjoksdiner. Na het eten staat het topprogramma van het 26e Sjoksfestival klaar”, aldus een enthousiaste Christiaan ter Haar. Hij vervolgt: “We mogen ook dit jaar weer rekenen op de medewerking van ’t Noorden, De Driesprong, café Leuven, oerkroeg Schiller en Stegers. Samen met vrijwilligers van volleybalvereniging Bovo zorgen zij ervoor dat de drankjes worden getapt en geschonken. De opbrengst gaat traditiegetrouw naar Bovo.”