No module Published on Offcanvas position
Stichting Sjoksevenementen

Jubileum Sjoksfestival groots gevierd

25e editie één groot festival in centrum Aalten

AALTEN -  Drie topbands op grote podia, onder andere Beat It en Daredevils, Q-Music The Party en als klap op de vuurpijl DJ La Fuente.  De vijfentwintigste editie van het Sjoksfestival wordt één groot feest in het centrum van Aalten voor jongeren én oudere jongeren. Dit jaar niet sjoksen van kroeg naar kroeg zoals weleer maar één uniek gesloten festival neemt het hele Aaltense centrum in zijn greep. Vijf Aaltense horecaondernemers en vrijwilligers van BOVO werken mee aan het jubileum Sjoksfestival op zaterdag 28 mei.

 

KWALITEIT

“Alles is voorbereid, we zijn onze checklist aan het afstrepen… Stap voor stap komt het jubileum Sjoksfestival dichterbij, we gaan er één groot feest van maken!” Aan het woord is organisator Christiaan ter Haar. Hij vervolgt:”Op het Hoge Blik gaat Q-Music The Party de boel op stelten zetten, waarbij het ‘Foute Uur’ niet ontbreekt! Daarna komt de hoofdact DJ La Fuente zijn opwachting maken. Op het GUV Hoofdpodium treden drie topbands op voor het iets oudere publiek. Kwaliteit, daar hebben we met z’n allen bewust voor gekozen.”

SPEKTAKEL

Beat It The Music Maxperience is een zeskoppige energieke band met internationale allure. Deze band biedt entertainment op topniveau. Daredevils is een jonge gloednieuwe partyband. Zij zorgen voor een frisse wind in het hedendaagse feestcircuit. Het jubileum Sjoksfestival luidt een nieuw fris tijdperk in, een totaal nieuw concept, een strakke organisatie, muziek van hoog niveau. Christiaan ter Haar belooft:“We maken er een fantastisch en onvergetelijk spektakel van!”

GESCHIEDENIS

Het Sjoksfestival is ontstaan in de kantine van de Aladnahal. BOVO was dringend op zoek naar een manier om geld te genereren. De activiteitencommissie van BOVO bedacht dat iets met muziek wel leuk kon zijn en bracht een bezoekje aan het Keifestival in Lichtenvoorde. Daarop werd besloten om in Aalten ook zo’n kroegentocht op touw te zetten. De horeca werd gepolst en de reacties waren positief. Zo werd binnen een half jaar, op de laatste zaterdag van mei, het eerste Sjoksfestival georganiseerd. In elke deelnemende kroeg speelde een band en met een passe partout kregen bezoekers overal toegang. Het centrale muntensysteem werd meteen geïntroduceerd en BOVO vrijwilligers hielpen met hand en spandiensten zoals opbouwen, muntenverkoop en opruimen.

VERNIEUWING

Topjaren kende het festival met rond de drieduizend bezoekers, de laatste jaren kwamen rond de vijftienhonderd mensen op het Sjoksfestival af. “De aanwas van jong publiek bleef uit. Het Sjoksfestival kreeg een beetje een stoffig imago. We konden wel rekenen op een vaste groep trouwe bezoekers maar het werd tijd voor vernieuwing. Dit jubileumjaar hebben we aangegrepen om dat ook werkelijk te doen! De plannen zijn concreet, we bouwen één groot festivalterrein op in het centrum van Aalten. Vooraf hebben we de aanwonenden ingelicht en we zijn met het voorstel naar de gemeente gegaan. Enthousiasme kwam van alle kanten! Oerkroeg Schiller, partycentrum ’t Noorden, café De Driesprong, restaurant Stegers en café Leuven werken mee, we hebben geluk met onze sponsoren en vrijwilligers van BOVO, zonder hun steun zou dit spektakel niet mogelijk zijn”, aldus een enthousiaste Christiaan ter Haar.

Eind februari gaat de voorverkoop voor het vijfentwintigste Sjoksfestival van start. De actuele informatie over het jubileum Sjoksfestival is te vinden op de website: www.sjoks.nl Of op Facebook: https://www.facebook.com/Sjoksfestival/