No module Published on Offcanvas position
Stichting Sjoksevenementen

Sjoksfestival barst weer los!

AALTEN – Op de laatste zaterdag van mei, dit jaar 30 mei, barst het Sjoksfestival weer los! Vijf horecaondernemers zorgen voor een heerlijk avondje muziek, prima sfeer en gezelligheid voor jong en oud. De muziekstijlen die te horen zijn op het Sjoksfestival zijn al net zo divers als de kroegen zelf. In elke kroeg of tent een kwaliteits DJ of band om het voor de bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De organisatie is in handen van de Stichting Sjoksevenement. Vrijwilligers van volleybalvereniging BOVO helpen met opbouwen, controles, muntverkoop en opruimen. De opbrengt van het Sjoksfestival is dan ook voor BOVO.

Christiaan ter Haar, organisator SjoksfestivalDit jaar is het de 24e keer dat het Sjoksfestival wordt gehouden. De formule is nog altijd hetzelfde, bezoekers krijgen als entreebewijs een polsbandje dat toegang geeft tot de deelnemende horeca. Munten zijn te koop en te besteden in elke kroeg die meedoet met het Sjoksfestival. “We streven zoals elk jaar naar een gemoedelijke en gezellige avond. Bezoekers kunnen van kroeg naar kroeg ‘sjoksen’ of gewoon de hele avond op één locatie blijven.”

Aan het woord is Christiaan ter Haar, organisator van het Sjoksfestival. De muziek begint overal tegelijk, om 21.00 uur gaat het evenement van start bij alle deelnemende horeca. Bij Schiller staat Niels van Hoorn, saxofoon en dwarsfluit, met de huisband van Bourbon Street Amsterdam ‘The Music Collectors’ op de planken. Soul, reggae en rockmuziek is te horen, gespeeld door muzikanten die op vele festivals hebben gestaan. In de tent van Stegers geeft de Millennium Showband een spetterend concert. Enthousiasme, kameraadschap en liefde voor muziek zijn de ingrediënten die de Millennium Showband maken tot wat ze is, een energieke band die ieder feest omtovert tot een waar festijn. Malle Babbel presenteert de allround coverband Level 10, de muzikanten leerden elkaar kennen in het rockcafé ‘Dollars’ in Arnhem. Een avondje sfeer en positieve energie is gegarandeerd! Na 22.00 uur staat bij café Leuven Pianohouse op de planken, een groep gelouterde professionele muzikanten die voor een interactief topfeest zorgen. In de tent van ’t Noorden zorgt ‘Mag het wat zachter’ voor een ijzersterke performance. De negenkoppige band speelt zowel tijdloze klassiekers als hedendaagse hits, vaak verpakt in verrassende medleys en knallende mash-ups. Daarnaast zal DJ Getz zijn opwachting maken. Christiaan ter Haar: “De voorverkoop is al van start gegaan, vanaf 1 mei zijn polsbandjes te koop bij sportshop Navis, Albert Heijn Aalten en bij alle deelnemende horeca. Op onze Facebookpagina gaan de komende weken leuke acties van start waarbij entreebewijzen of munten te winnen zijn. We gaan aan de slag om weer een fantastisch Sjoksfestival te organiseren en we hopen natuurlijk op mooi weer op het leukste festival van de Achterhoek!”